Regler ishockey med en boll. Spelets regler för hockey

Hockey är bland de tre mest populära lagspel. Idag besöks av miljontals tittare från hela världen. Detta är en mycket tuff och kontakt spel. Ändå hockey regler gör det underhållande och spännande tills de sista sekunderna. Inte undra på att det antas att ett sådant spel är endast omfattas riktiga män.

Arter hockey

För närvarande finns det flera varianter. Den mest populära är ishockey. Detta är den traditionella formen av spelet när matcherna hålls på isen. Brickan är en gummiskiva. Passerar och sparkar utförs klassisk pinne. Underart traditionell hockey en rull hockey. Här, i stället för de vanliga rullskridskor används.

En annan variant av spelet är hockey på gräs. Där matcher hålls på en syntetisk yta (konstgräs). När projektilen inte används brickan och den fasta boll av liten storlek. En underart av detta spel anses innebandy. Skillnaden är bara i täckningsområdet - tillämpad golv.

Hockey is är mycket populärt i Skandinavien. Här skalet är en solid liten boll. Denna underart är noterat hockeyrink bandy, som genomförs vid en reducerad storlek område.

Roller nyckel fungerar som en separat variant av spelet. Han är mycket populär i Spanien, Portugal, Italien och Argentina. Sticks liknar den traditionella och skridskor är rull fyrhjulingar.

Under de senaste åren blivit populärt och innebandy. Matcher hålls i hallen och lekte med plastpinnar. Bollen är tillverkad av lätta plastmaterial.

Sledge hockey - en variant av spelet för personer med funktionshinder. Ingår i programmet för de paralympiska spelen. Spelets regler hockey varje art är likartade, men det finns fundamentala skillnader. Mestadels det gäller kränkningar och böter.

Hockey

Detta är ett lagspel, som äger rum på isen. Syftet med den traditionella hockey är konfrontation mellan de två sidorna på skridskor. Passerar mellan en bricka pinnar, gruppmedlemmar tenderar att kasta så många gånger i motståndarens porten, lämnar sin orörda.

Historien om den här typen av hockey har sitt ursprung i Kanada i slutet av 18-talet. På den tiden, deltagarnas matcher bifogas stövlar för ost fräsar att glida bättre på den frusna ytan av sjön. Initialt, pucken var trä, men sedan dess viktning gummi eller ens metallinlägg.

I slutet av 19-talet i Montreal, var den första allmänt accepterade regler för hockey publiceras. Sedan 1904, var detta spel snabbt flytta till Europa. Frankrike, Belgien, Storbritannien, Schweiz, etc. På ryska hockey har blivit populär först i mitten av 1940-talet. Det är värt att notera att den allra första spelet i den sovjetiska laget till Kanada i Montreal slutade med en förkrossande seger för gästerna - 2: 7.

Grunderna hockey

Matchningar utförs vid platser med is som täcker dimensioner :. I längd - 56-61 m bredd - 26-30 m I amatör fältet 40 bitar lösas genom 20 meter. pad hörn skall avrundas med en radie på upp till 8, 5 m.

Regler Hockey definiera följande mått Gates:

• I professionell urladdningsstrukturen bör vara 1, 83 m i bredd och 1, 22 m i höjd. Diametern av pelarna är 5 cm.
  • Vid portarna till amatör webbplatser kan ha en bredd av 1, 5-1, 6 m, höjd - 1-1, 12 m
  • .

Också, de internationella reglerna för hockey beskriva längden av frontlinjen. Beroende på konkurrensen, det varierar från 2 till 44 3 till 6 m. Målområdet är begränsat till en radie av 1 till 8 m. Varje spelare måste ha specialutrustning, inte bara formen utan också skyddande ammunition, särskilt för målvakter.

Regler: hockey

Spelregler begränsar lag bud för att se matchen. Vardera parten skall bestå av 20 till 25 personer. Samtidigt på plats kan vara till 6 spelare på varje sida, inklusive målvakten.

Varaktigheten i matchen - 3 perioder om 20 minuter. Raster på sista kvarten. Om spelet slutade oavgjort, tilldelas en serie av shootouts.

hockey regler hockey får räkna enda mål av lagmannen vid stämman. Skalet överges om den korsade mållinjen. Ett mål tilldelas endast efter att ha visat en pinne eller en rekyl av spelare.

Ishockey, de regler som tillåter hård makt flyttas inom området, anses vara den mest kontakt och farlig sport på is. Ändå är de flesta av de föreskrifter objekt intar exakt påföljder för brott.

Avlägsnande av 2 minuter, en hockeyspelare för osportsligt beteende, tryck motståndaren att hela linjen, slå fienden pinne eller hand skift grind, den avsiktliga blockering av horisontell bricka, tidsfördröjningen, tåget. Denna lilla straff kallas.

Borttagning av 4 minuter ges till spelaren vid skada rival hög fastnar. Dubbel Mindre straffet skall utses i händelse av att domaren inte diskret illvilja i handlingar gärningsmannen.

5 minuter i ishockey bort om han medvetet överdriven fast attackerar motståndaren. För att slå i slutet av pinnen spelare gärningsmannen diskvalificeras från matchen.

Hockey på is

Detta alternativ form, även känd som bandy representerar vinter lagspel. Matcher hålls på is i längd från 90 till 110 m och en bredd på 45 till 55 m Mått på porten -. 3, 5, 2, 2 meter.

Hockey regler bollen med avseende på utrustning och ammunition liknar reglerna för den traditionella utseendet på spelet med puck. Förflyttningen av skridskoåkning ska vara. Målet med spelet är det högsta antalet kastas bollar i motståndarens mål.

Den första omnämnandet av detta slag är den 20-talet f Kr. e. Ett liknande spel på den tiden var mycket populär bland egyptierna och aztekerna. På frusna dammar det flyttades till Storbritannien i den 9: e århundradet före Kristus. e. I Ryssland har spelet fullt regler importerats av Peter I.

Regler: hockey på is

De första reglerna skrevs i Storbritannien, där huvudspelet och sedan ansåg fotboll. Därför är reglerna om ishockey med bollen, och fotboll är så lika. Detta gäller inte bara storleken på fältet, men många andra nyanser.

Spelare måste passera varandra bollen fastnar. Vinnaren kommer ut är det lag som har gjort fler mål än motståndaren. I startuppställningen på varje sida måste vara 11 personer. Obegränsat antal byten.

Längden på mötet - 2 halvorna av 45 minuter. Om det krävs av reglerna, är det möjligt att extra tid (2 perioder om 15 minuter) eller en serie påföljder.

Bandy, reglerna liknar fotboll, är inte en kontaktsport som hans klassiska variation. Ändå här är spelarna också avlägsnas vid en viss tidpunkt. Straffet träder i kraft efter presentationen av gärningsmannen av domaren av deras kort.

Hockey på gräs

Officiella tävlingar som hålls inom ramen för en internationell organisation FIH, som omfattar cirka 130 länder. Mest populära spelet var i Nederländerna, Spanien, Tyskland, Irland, Belgien, Australien och Argentina.

Bandy, vars regler registrerades i myndigheternas föreskrifter fram till slutet av 20-talet, anses vara den matchande variant av traditionella kunskaper i spelet. I länder som Indien, Malaysia, Pakistan och Sydafrika har det blivit en nationell skatt.

Regler: hockey på gräs

De viktigaste och enda föremål passera och slå bollen är putter. Varje projektil röra händer eller fötter är förbjudet, kan det göra just målvakten.

Reglerna för hockey ligger intill ett mellanting mellan fotboll och hockey. Här, har fältet en längd av 91 m och en bredd - 50 m grindstorlek -. 3, 66 2, 14 meter. Skalet är tillverkat av gummi och komprimerad sågspån. Bollen Diameter varierar från 71 till 74 cm. Vikten hos projektilen skall vara icke mer än 163 g

Varje lag har 11 spelare börjar spelet. Matchen genomförs 2 gånger under 35 minuter. Målet räknas om gjutningen genomfördes av strejken zonen. Även hockey regler 2014 anger straff för olika kategorier av brott: ger gröna, gula och röda kort. Den första spelaren tar bort 2 minuter, den andra - 5, den tredje - före slutet av matchen.